Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).
Pagina's
donderdag 22 april 2010
Appelcake
Koudere dagen en verse appels, warmere dagen en oude appels. April en het is geen weer voor een appelcake, maar dat houdt ons zeker en vast niet tegen...
6 appels
200g boter
200g suiker
200g zelfrijzende bloem
4 eieren
kaneel
Zet de oven aan op 160 C, schil de appelen en snij elke appel in 8 stukken.
Smelt de boter, neem een mixer en voeg de suiker toe, meng de eieren eronder en klop de bloem door het beslag.
Boter een ronde vorm in, giet het beslag in de vorm en duw de stukken appel in het beslag, met de bolle kant naar boven. Bestrooi met kaneel.
Zet de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven, op 160 C.
Controleer met een breinaald of de cake gaar is (het deeg mag niet meer vloeibaar zijn en niet meer aan de breinaald kleven) en indien dat zo is, neem dan de cake uit de oven.
Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten