(voor 4 personen)
- butternut pompoen
- 100g rijst
- 1 paprika
- 1 ui
- korianderbolletjes, paprika poeder, rozemarijn, 1 gedroogde Spaanse peper, peper & zout
Verwarm de oven voor op 240°C. Snij de pompoen in twee en hol beide helften uit, haal er zoveel mogelijk uit omdat je de pompoen zult vullen, bewaar het vruchtvlees en de pitjes. Fruit de ui in olijfolie samen met de blokjes paprika en voeg het vruchtvlees en de pitjes van de pompoen toe. Laat 5 minuten stoven. Voeg alle kruiden toe samen met 1 dl water (of zoveel er op de verpakking van de rijst staat aangegeven) en de rijst. Laat opnieuw 5 minuten stoven en voeg nadien water toe zodat het een smeuïge massa vormt. Wrijf de pompoen aan de buitenkant in met olijfolie. Neem een ovenvaste schotel en leg hierin een groot stuk aluminiumfolie, het stuk met 2,5 keer de lengte van de ovenschaal zijn. Vul nu beide pompoenhelften met het pompoen-rijst mengsel, doe dit op de aluminiumfolie in de ovenschaal, druk na elke schep in de pompoen het mengsel goed aan. Leg de pompoenhelften op elkaar en vouw de aluminiumfolie dicht. Zet de pompoenen 1u15min in de oven.
De pompoenen zijn nu zacht (je kan de schil opeten) en de rijst is gaar.
Smakelijk!
tip: volle rijst zal iets langer moeten garen (of in de oven of in de pan)
serveertip: om een vegetarische maaltijd te bereiden kun je de pompoen serveren met gebakken tofublokken die je een half uur in sojasaus hebt laten marineren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten