Ingrediënten (voor 2 pers)
1 ei
1 ei geel
het belangrijkste: 50 gr chocolade 70%
50 gr suiker
50 gr boter
50 gr bloem
cacao
2 kleine hitte bestendige schaaltjes
Verwarm de oven op 180 graden. Boter de schaaltjes in en bestrooi ze met wat bloem.
Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de boter toe en laat even afkoelen.
Voeg het ei, ei geel en de suiker bij elkaar. Mix tot je een lichtgele schuimige massa hebt. Voeg het ei- en chocademengsel bij elkaar. Voeg hierna langzaam de bloem toe.
Vul de schaaltjes en plaats ze in de oven. Laat ze bakken voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de bovenkant stevig aanvoelt zijn ze klaar.
Dien de Chocolat Fondant op met een heerlijke bolletje vanille-ijs. Neem een schepje en laat de smeuïge binnenkant smelten op je tong.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten