Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

zondag 19 september 2010

Linzensoep met kokosmelk






- 150g linzen
- staafmixer
- peper & zout
- ajuin & look
- 2 dl kokosmelk
- paprikapoeder en chilipoeder
- verse gember (ca. 2 cm) - fijn gesneden of geraspt
- koriander (vers of diepgevroren) of korianderpoeder
- bouillonblokje (groenten of kip) of 1l groentenbouillon



Schil en snij een teentje look en een uitje, fruit het ui en lookmengsel, voeg de linzen toe en de rest van de kruiden. Giet er de bouillon bij (of het blokje met 1 liter water). Laat alles een half uurtje koken op een zacht vuurtje. Voeg de kokosmelk toe en mix. Proef af en voeg peper en zout toe naar smaak.

Smakelijk!


Afhankelijk van de linzen die je gebruikt zal ook de kleur van de soep anders zijn, voorbeeld een lichtbruine soep met groene linzen of oranje (zoals op de foto) met koraallinzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten