Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).
Pagina's
woensdag 2 februari 2011
Coquilles met sojasaus
Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Na een spetterend en vooral knallend oudejaar is het vandaag Nieuwjaar en het is een prachtige dag, zonnig en warm. De Shanghainezen zijn op hun paasbest uitgedost, iedereen draagt iets roods en de kinderen hebben schattige Chinese tenuetjes aan.
voorgerecht
8 - 10 coquilles per persoon
boter
sojasaus
honing
peper
stokbrood of gekookte rijst
Smelt de boter in een pan met kleeflaag, als de pan goed heet is leg je de coquilles in de pan en bestrooi je ze met peper. Bak de coquilles zeer kort, een drietal minuten aan iedere kant. Leg de coquilles op een bord en bedek met aluminium folie en zet even aan de kant. Giet het vet weg, deglaceer de pan met een beetje water, voeg twee lepels honing toe en 6 lepels sojasaus. Laat de saus koken en nu proeven. De sojasuas is zout, de honing zoet en dus is het zoeken naar een balans, afhankelijk van de sojasaus zul je meer of minder honing moeten toevoegen. Giet sojasaus op een bord en leg er de coquilles op. Serveer met gekookte rijst of stokbrood.
Smakelijk!
tip: verwarm de borden, zo koelen de coquilles en de saus minder snel af.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten