Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

dinsdag 25 januari 2011

appel crumble

Het is bijna Nieuwjaar, Chinees Nieuwjaar. Iedereen geboren in een konijnenjaar (1999, 1987, 1975, 1963, 1951...) draagt dan rood ondergoed of rode sokken om een beetje geluk te hebben dat jaar. Je moet het ondergoed of de kousen wel cadeau krijgen...





Voor ca. 2 personen

- 2 appels
- 200 g bloem
- 100 g suiker
- 100 g boter (op kamertemperatuur)

- kaneel
- kleine vuurvaste schotel of glazen kom

Kneed de suiker, de boter en de bloem. Na het kneden moet je een kom vol kleine brokjes hebben. Hoe kleiner de brokjes, hoe lekkerder.  Schil de appels en snij in kleine stukjes. Bedek de bodem van de schotel, een beetje kaneel over strooien en bedekken met de crumble.
Schuif de schotel in een warme oven, gedurende 40 min op 180C (of tot de crumble lichtbruin kleurt en de appels bijna moes zijn).

Smakelijk!

tip: lauwwarm zeer lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten