voor 4 personen
- 8 kleine stronkjes witlof
- 8 schijfjes gekookte ham
- 2 eetlepels bloem
- 1/2 l melk
- 150 g + 50g geraspte kaas
- peper & zout
- nootmuskaat
Verwarm de oven op 250 graden. Kuis de witlofstronkjes (verwijder de bittere kern) en kook ze. Als je er in prikt en je hoort geen gekraak meer zijn ze gaar. Giet af en laat afkoelen maar bewaar een beetje van het kookvocht (ong. 1/4 l). Maak een dikke kaassaus met 150g gemalen kaas, melk en het kookvocht. Wikkel de witlofstronkjes in een schijfje ham en leg de rolletjes in een ovenschaal. Overgiet met kaassaus en bestrooi met gemalen kaas. Zet de grill van de oven aan en schuif de rolletjes onder de grill tot er kaaskorstjes op is. Serveer met puree of bruin (stok)brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten