Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

dinsdag 17 juli 2012

Boeuf bourguignon a la Julia Child


Tja , een beetje winters, maar met dit weer,....


Benodigdheden

1,5 kilo mager rundvlees, in blokjes gesneden
2 el magere gerookte spekjes
1 el olijfolie of bakolie
1 gesneden wortel
1 gesneden ui
1 doosje champignons, in vieren gesneden.
1 theelepel. zout
1/4 tl peper
2 el bloem
3 kopjes rode wijn
2 tot 3 kopjes runderbouillon
1 el tomatenpuree
2 teentjes knoflook
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
18 tot 24 zilveruitjes, bruin-gestoofd in de bouillon
Peterselie takjes




Bak de spekjes in de olie en neem ze uit de pan. Braad de vleesblokjes in het resterend vet bruin. (tip: dep het vlees droog dan bakt het mooier bruin). Haal de blokjes uit de pan en leg ze bij de spekjes. Bak nu de wortel, ui en champignons in dezelfde pan. Voeg dan terug het vlees en breng op smaak met peper en zout. Strooi de bloem in de pan en vermeng het goed, bak het voor ongeveer 5 minuten. Giet de bouillon en rode wijn erbij .


Voeg nadien de tomatenpuree, tijm, laurierblad en knoflook toe. Breng alles aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat alles zachtjes doorkoken gedurende 3-4 uur.

Bak de zilveruitjes tot ze rondom bruin zijn. Giet de bouillon bij, zout en peper, peterselie, 1 laurierblad en 1 takje tijm bij en laat dit afgedekt ca. 40 min zacht stoven tot de uien gaar zijn.

Bak de champignons apart en voeg eventueel een sjalotje toe.

Als het vlees gaar, zeef dan de inhoud van de pan. Doe het vlees terug in de pan samen met de zilveruitjes en de champignons. De saus nog even laten doorkoken. Saus proeven op zout en peper en weer aan het vlees toevoegen.



Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten