Lavendel cakejes
gebaseerd op een recept voor lavender cupcakes van the hummingbird bakery
cake
100 ml melk
3 eetlepels verse lavendel
120 g bloem
140 g suiker
1,5 koffielepel bakpoeder
3 eetlepels ongezouten boter
1 ei
glazuur
2 eetlepels melk
1 eetlepel verse lavendel
250 g poedersuiker
3 eetlepels ongezouten boter
Begin met de lavendel in de melk te doen voor het cake beslag en voor het glazuur, dat is dus 100 ml + 2 eetlepels melk met 4 eetlepels lavendel. Laat dit ongeveer 3u in de ijskast trekken.
Verwarm de oven op 180 C. Zet de papiertjes voor de cakejes klaar. Schep 2 eetlepels melk uit de kom met lavendelmelk en zet apart. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en boter en als dit een geheel vormt voeg je 100 ml melk toe (je hebt de meeste lavendelbloemen eruit gezeefd, ik liet er nog een halve lepel bloemen inzitten). Tenslotte voeg je het ei toe. Vul de vormpjes met het beslag en bak 25 minuten in een oven op 180 graden.
Om het glazuur te maken meng je poedersuiker met boter, als dit een geheel vormt voeg je de 2 eetlepels melk toe. Gebruik een mixer om het glazuur op te kloppen tot het wit en smeuïg is.
Als de cakejes afgekoeld zijn kun je het glazuur erover smeren en eventueel afwerken met een lavendelbloemetje.
Smakelijk!
Aanvulling - Variaties op thema
Rozen cakejes
Gebruik gewone melk en voeg 6 koffielepels rozenwater toe aan het deeg
Gebruik gewone melk voor het glazuur en voeg 2 koffielepels rozenwater toe aan het glazuur
versier met gesuikerde rozenblaadjes (1 losgeklopt eiwit en 1 koffielepel water mengen, rozenblaadjes in doppen en daarna volledig bestrooien met suiker, laten drogen)
Oranjebloesemwater cakejes
Gebruik gewone melk en voeg 6 koffielepels oranjebloesemwater toe aan het deeg
Gebruik gewone melk voor het glazuur en voeg 2 koffielepels oranjebloesemwater toe aan het glazuur
versier met gekonfijte appelsienschil (of schil van een andere citrusvrucht) (schil, zonder wit, fijn snijden en gedurende 1u laten koken in suikerwater, heb je liever zachte gekonfijte schil, kook dan de schil eerst in water en ververs het water ca. 3 keer voor je de schil laat koken/carameliseren in suikerwater).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten