500g rode besjes
200ml halfvolle melk
10g agar-agar poeder
100g suiker
Doe de besjes (met steeltjes) in een pan en breng langzaam aan de kook. Wanneer alle besjes gekookt zijn, zeef je de besjes. Voeg de suiker in het bessensap en laat op een zacht vuurtje koken tot de suiker gesmolten is; voeg daarna de Agar-Agar toe en neem de pan van het vuur terwijl je voortdurend roert.
Laat het sap een beetje afkoelen en giet er langzaam, flink roerend, de melk bij. Opgepast: de melk kan snel schiften dus blijf goed roeren en laat het sap voldoende afkoelen.
Giet het mengsel in een mooie vorm en laat enkele uren opstijven in de ijskast.
Haal uit de ijskast; dompel de buitenkant van de vorm eventjes in kokend water en draai de vorm om op een plat bord. Serveer de een stukje pudding met een schepje room of roomijs.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten