Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

dinsdag 29 juni 2010

Vlierbloesemsiroop

Pluk de schermen met de open vlierbloemetjes 's morgens vroeg.
Vul een stopfles met zoveel mogelijk bloemschermen als u onder koud water kunt krijgen.
Plaats de fles een dag lang op een warme zonnige plek.
Zeef het zachtgele vocht en giet het terug in een goed gereinigde stopfles.
Voeg per liter vocht 1,250 kilo suiker en 20 gr. citroenzuur( verkrijgbaar bij de apotheek) toe .
Laat de fles een viertal dagen, onder af en toe roeren ,op een warme zonnige plek staan.
Als alle suikerkristallen opgelost zijn de siroop in kleine goed schoongemaakte flesjes gieten.

Het drankje wordt on the rocks ' gedronken, met spuitwater (1/4 de siroop en 3/4 spuitwater)  en een aardbei of rode besjes , met champagne , cava of schuimwijn .   Proost !

1 opmerking: