![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjceDZ6WbU0zF01MfJntglf0UaMwXwB4MCzgzmVqZQT7lcMRd0g2BXCCaDLDdkgJW0wwBRNSgA_wIr4OgKJpHx4c1GPQidODcZAwBwBYLldUyVpLApWL7V501uvfKOXlGctIbyoIR3XVwY/s320/047.jpg)
- 100 g risotto rijst
- een hand tuinbonen (of gewone sperziebonen)
- spek (hier gebruikte ik pancetta)
- parmezaan
- bouillon blokje of wortel/selder/prei/ui
Start met het krokant bakken van het spek (eventueel in een grill pan). Maak de risotto, dat zal ongeveer een half uur duren, na 15 minuten voeg je de tuinbonen toe die je in kleine stukjes hebt gesneden. Na nog eens 10-15 minuten is de risotto gaar, de bonen knapperig, je raspt er een beetje parmezaan door en serveert met knapperig spek.
Smakelijk.
tip: risotto kun je maken door het lichtjes stoven van de risotto rijst in een beetje olie (de rijstkorrels moeten blinken maar mogen niet verkleuren), nu voeg je langzaam water toe, terwijl je blijft roeren , wacht tot de rijst het water heeft opgenomen en dan weer water. Voor de smaak kun in plaats van water bouillon gebruiken, water met een bouillon blokje (maar in combinatie met spek en parmezaan wordt dat al vlug te zout) of je kan zelf een snelle bouillon maken. Een wortel, selder, ui etc. (welke groenten je voor een groentebouillon zou gebruiken) heel fijn snijden (cutter) lichtjes stoven en dan warm water toevoegen en laten koken.
smakelijk
BeantwoordenVerwijderen