Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).
Pagina's
zondag 6 juni 2010
Kruidige aspergequiche met zalm
Soms passeren triatleten en duiven op weg naar Arras elkaar voor de voordeur.
asperges
500 g zachte kaas (mascarpone, type philadelphia ...)
gerookte zalm
3 eieren
bladerdeeg
peper
kruiden: kervel, salie, dille etc
ronde taartvorm of springvorm
Schilde asperges en kook ze tot ze net niet gaar zijn.
Bak ondertussen het bladerdeeg blind in een voorverwarmde oven. Meng de kaas met de eieren, de fijngesneden zalm en de kruiden. Voeg peper toe.
Haal na ongeveer 15 minuten het deeg uit de oven, vul met het kaas en zalm mengsel en leg de asperges er bovenop. Strijk de asperges in met een beetje gesmolten boter.
Bak 35 min in een oven op ca. 180 graden.
Serveer met een salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten