Bijzonder lekker met verse melk, zoals we ze vroeger bij boer Hoste gingen halen. De melk klotste altijd uit de kan omdat we aan het lopen waren uit schrik voor Carrie de hond. Maar het lukt uitstekend met melk uit dozen, zelfs halfvolle melk.
- 150 g dessert rijst
- 3/4 l halfvolle melk
- kaneelstokken (of poeder)
- saffraan (enkele draadjes of, voor deze hoeveelheid een half potje)
- witte of poedersuiker (optioneel) en bruine suiker
Kook de melk met de kaneelstok en de saffraan. Als de melk kookt voeg je de rijst toe. De rijstpap moet minstens 40 minuutjes zachtjes pruttelen. Het is belangrijk dat je blijft roeren, de rijst plakt gemakkelijk aan de bodem. Haal de kaneelstok uit de rijstpap en proef of de rijst zacht is. Nu is het kwestie van smaak, de rijstpap wordt na het afkoelen steviger dus als je de rijstpap liever wat lopend hebt kun je nog wat melk toevoegen.
Serveer met bruine suiker.
Ik doe geen suiker in de rijstpap zelf, omdat ik er bruine suiker bij serveer maar als je dat niet doet, voeg dan suiker toe aan de rijstpap tijdens het koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten