Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

maandag 31 mei 2010

Asperges met zalm


21 juni, de langste dag, Sint-Jan en de laatste dag dat je kan asperges eten voor het seizoen onherroepelijk voorbij is.
Laat dus geen gelegenheid voorbij gaan om nog snel asperges klaar te maken.


- asperges (bij voorkeur uit eigen tuin - afhankelijk hoeveel je er hebt wordt het een hoofd- of voorgerecht)
- mayonaise met dille (eventueel half/half mayonaise en yoghurt)
- gerookte zalm

Schil de asperges, wees er zeker van dat alle taaie delen eraf geschild zijn, snij ook de uiteinden van de asperges.
Zwier de asperges in kokend water, begin met de dikste asperges en eindig met de dunste, want deze moeten minder lang koken. Prik net onder het kopje om te zien of de asperges gaar zijn. Als ze gaar zijn haal je ze uit het water.

Om te serveren leg je asperges op een bord, drapeer er wat gerookte zalm over en een beetje van de mayonaise met verse dille. Lekker met gekookte aardappelen als het een hoofdgerecht is.

1 opmerking: