Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

zondag 16 mei 2010

Roomboterpasteitje gevuld met kalfsblanket



(voor 6 personen)

300g kalfsgehakt
600g kalfsvlees
1,5l water
kruidentuiltje (3 laurierblaadjes, handje verse tijm etc)
theelepel zeezout
peper
4 soeplepels bloem
sap van 1,5 citroen
300 ml melk
1 bakje champignons
muskaatnoot
foelie
3 eetlepels zonnebloemolie
peterselie
6 roomboterpasteitjes


Breng het water en kruidentuiltje, peper en zout aan de kook. Ondertussen snij je het kalfsvlees in blokjes van 2cm op 2cm en maak je balletjes van gehakt. Voeg het kalfsvlees toe aan de kokende bouillon en na 10 minuten, de gehaktballetjes. Laat alles nog eens 15 minuten koken. Haal het vlees uit de bouillon en hou het vlees warm.
Maak nu de saus. Hou de bouillon apart in een liter. Stoof een uitje in een pan (in neutrale olie zoals zonnebloemolie), als de uitjes glazig zijn voeg je champignons toe, stoof ze, en haal de uien en de champignons uit de de pan. Maak een roux in de pan (bloem en olie), en voeg langzaam 300 ml melk toe tot je een gebonden dikke saus hebt. Vervolgens leng je aan met bouillon (niet alle bouillon, het moet een dikke saus blijven), uitjes, champignons en vlees toevoegen en laten koken. Voeg peter, zout, nootmuskaat en peterselie toe naar smaak samen met het citroensap (proef goed af terwijl je het citroensap toevoegt, misschien is niet alle sap nodig).
De roomboterpasteitjes worden in een voorverwarmde oven gedurende 10 minuten opgewarmd (volg de instructies op de verpakking van de roomboterpateitjes).

Vul de roomboterpasteitjes met kalsblanket en versier met peterselie

Smakelijk!

Butter Patty filled with Blanquette de veau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten