Ingredienten (6-8 pers.):
Bodem
200 g bloem
100 g boter
2 etl. water
2 etl. suiker
Vulling
300 ml water
3 eigelen
100 g suiker
1 etl. boter
4 etl. maizena
sap van 1 citroen
geraspte citroenschil van halve citroen
Merengue
3 eiwitten
6 etl. suiker
Verwarm de oven op 200 graden. Mix met je handen de bloem, water, boter en suiker. Boter de springvorm in (doorsnede 24-26 cm). Doe het deeg in de springvorm. Bak de bodem af tot hij licht bruin is op 200 graden.
Voor de vulling neem je een pan. Doe alle ingredienten voor de vulling in de pan en laat koken. Wanneer het een dik vloeibare pudding is, giet je het geheel over de bodem.
Mix de eiwitten tot ze stevig zijn. Voeg dan de suiker toe. Spuit de merengue over de pudding. Bak de taart nog 5 minuten in de oven op 225 graden tot de merengue licht bruin is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten