![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnFbsIF0QYx0KDfVuRcJBOWxUiB415HHyuIOviVnUlWH_Emw76MoJCDblHSnUVh2jc-_LLIeYs5TrCijrILXTZDrK8S8zQQVoqYgc8Yz0FcjEysrOHZD99DABJ400Sy81p3jTFBahD9yM/s320/creme+brule.jpg)
Een dessert waar er altijd plaats voor is.
4 eierdooiers
2 dl room
0,5 dl melk
40 g suiker
1 vanillestok
Warm de room en de melk op, samen met het binnenste uit het vanillestokje en het stokje zelf. Klop de eierdooiers op met de suiker tot ze lichtgeel en schuimend zijn. Haal de vanillestokjes uit de room, de room is nu net niet aan het koken. Voeg de eierdooiers bij de room. Laat het terug opwarmen tot aan het kookpunt en giet het vervolgens in kleine schaaltjes of kommetjes.
Bak de crème 25 minuten in een voorverwarmde oven (140 C). Het is aan te raden de kommetjes in een bakblik met water te zetten als je ze bakt.
Haal de kommetjes uit de oven en laat afkoelen.
Vlaak voor het serveren bestrooi je de crème met suiker en laat je er een brander op los (onder de gril in de oven kan ook, maar is niet zo spectaculair). De suikerlaag moet knapperig zijn en kraken als je er een lepel inzet.
Bon appétit!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten