Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

zondag 2 mei 2010

Frisgroene Kervelsoep

Heel mooi te presenteren en natuurlijk gemakkelijk te maken soepje,...



Ingredienten:

1 L groentebouillon
30 g boter
30 g bloem
handvol kervel
1/2 dL kookroom of melk
peper en zout

Maak de groentebouillon. Laat de boter smelten in de soeppan en voeg de bloem erbij. Voeg langzaam, onder goed roeren, de bouillon erbij. Laat het geheel goed doorkoken. Voeg dan de kervel eraan toe en mix met een staafmixer. Laat nog kort even doorkoken (zonder deksel en heel kort zodat de kervel frisgroen blijft). Neem de pan van het vuur en voeg de room/melk toe. Voor de garnering kun je wat melk opschuimen en de soep afwerken met een lepel opgeschiumde melk.

Geniet ervan.

1 opmerking:

  1. Proficiat voor jullie mooie, fijne en heerlijke hapjes! Zal zeker aan de slag gaan met deze ideeën. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen