250g gedroogde kikkererwten
150g gedroogde spliterwten
1 grote ui
3 tenen knoflook
Een handvol verse koriander
Een handvol peterselie
1 theelepel komijnpoeder
½ theelepel chilipoeder
Peper en zout
Week de kikkererwten 12u en de spliterwten 48 u in ruim water (ververs het water enkele keren)
Doe de koriander, peterselie, ui en knoflook in een hakmolentje en hak ze fijn.Giet beide soorten erwten af, dep ze droog en voeg ze bij het uienmengsel en vermaal alles tot een kleverig mengsel (met de staafmixer). Voeg komijn,chilipoeder en peper en zout toe. Draai kleine bolletjes van het mengsel en laat ze 1o minuten rusten in de koelkast.
Verhit olie (zonnebloem, mais, olijf) to 170°C en bak de balletjes 1 to 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
Serveer met humus, pitabroodjes, yoghurtsaus, tomaten en verse koriander.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten