- tomaten
- mozzarella of geitenkaas
- bladerdeeg
- pesto
- basilicum
Snij de tomaten in halve stukken (dwars door het kroontje, haal het kroontje eruit) en leg ze met de pitjes naar boven in een taartvorm. Zet ze een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180C. Maak ondertussen pesto (of haal een potje pesto uit de kast of diepvries). Rol het bladerdeeg uit en snij de mozzarella of geitenkaas in schijfjes. Haal de tomaten uit de oven, leg boven op de tomaten plakjes mozzarella of geitenkaas. Smeer het bladerdeeg in met pesto en leg het deeg op de tomaten met kaas, met de kant van de pesto naar beneden. Schuif terug in de oven, laat nog eens 20 minuten bakken in een oven (180-200C) tot het deeg goudkleurig-lichtbruin is. Haal de taart uit de oven, draai de taart om op een taartschotel of bord en garneer met een takje basilicum. Dien lauwwarm op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten