Recept voor 6 kleine cakejes en 4 heel kleine cakejes
Ingredienten:
- 2 eieren
- 125g zelfrijzende bloem
- 125g fijne kristalsuiker
- 80g bakboter
- naar wens kan er ook steeds chocolade aan toegevoegd worden
(in de supermarkt kun je chocoladekorreltjes kopen om chocoladesaus te maken, ideaal om in een cake te mengen)
Meng de boter met de suiker en de twee ei-gelen tot een zachte, gladde massa.
Klop de eiwitten op en zeef de zelfrijzende bloem.
Meng nu zachtjes met een houten lepel het opgeklopte eiwit en de zelfrijzende bloem door de massa.
Verwarm de oven op 175graden. Ondertussen kunnen de vormpjes ingewreven worden met boter en nadien bestrooid worden met bloem. Vul de vormpjes driekwart. Zo zullen ze tijdens het bakken net boven de rand komen.
(Indien er chocoladekorreltjes worden toegevoegd, deze best in het vormpje doen nadat het deeg er in zit, anders zakken ze allemaal naar onder)
Plaats de vormpjes in de oven en laat deze tussen 35 en 35 minuten bakken.
(om te kijken of ze gaar zijn, kan men er in prikken met een breinaald of vork, als er geen deeg aan de naald blijft plakken is het gaar)
Smakelijk!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten