Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

maandag 13 juni 2011

kalfsvlees scheultjes en worteltjes

Voor 1 persoon:
- 1 lapje kalfsvlees
- 1 hand scheultjes
- 1 grote wortel of 2 kleine wortels
- 1 aardappel
- 1/4 ui

Zet water op en schil ondertussen de aardappel. Snij de aardappel in zo gelijk mogelijk stukken en leg die in het water (het moet nog niet koken). Schraap de wortel en snij in langwerpige blokjes. Kuis de scheultjes. Ondertussen zijn de aardappelen ca. 10 minuten aan het koken, voeg de wortelen erbij. Zet een braadpan op het vuur, ongeveer zo groot als het vlees, en laat boter sme;ten in deze pan. Als de boter gesmolten is leg je het vlees in de pan en doe je vervolgens de scheultjes bij de aardappelen en wortelen. Het vlees heeft ondertussen aan beide kanten een kortstje en draai het vuur zachter. Snipper de ui fijn. Prik in de aardappelen, als ze gaar zijn giet je aardappelen, wortelen en scheultjes af. Smelt boter in de pan, en stoof de uitjes. Ondertussen heb je de aardappelen in een kom gedaan (of op een bord)en laat je de scheultjes en wortelen schrikken in ijskoud water. Haal het vlees uit de pan. Voeg de wortelen en scheultjes bij de gestoofde ui, kruid met tijm, zout en peper. Giet de boter uit de bakpan (van het vlees) en deglaceer de pan met een beetje water. Serveer vlees, aardappelen, groenten en saus.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten