Een eenvoudig recept dat niet kan mislukken!
Benodigdheden voor 1 taartje:
-Bladerdeeg (4 vierkante diepvriesstukjes of 1 ronde)
-Abrikozenconfituur
-1 ei
-Bloem
Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid oppervlak. (indien je geen deegrol hebt kan een lege fles dienst doen als deegrol)
Leg het bladerdeeg in de ovenplaat. Snij het deeg dat te veel is af zodat het deeg perfect op de bodem van de plaat past. Besmeer het deeg met een dikke laag abrikozenconfituur. Blijf tot 1 cm van de rand van het deeg.
Verwarm de oven op 225graden.
Rol de restjes bladerdeeg uit en maak er reepjes van die ongeveer 5mm breed zijn. Met deze repen kun je een raster patroon maken over de confituur.
Nu kunnen de randen van de taart omgeplooid worden zodat de uiteinden van de reepjes mooi vast zijn. Met een losgeklutst ei kan men nu het bladerdeeg insmeren.
Plaats de taart 15min in de oven op 225 graden en nadien 15 minuten op 150 graden tot het bladerdeeg er goudbruin uitziet.
Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten