Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

woensdag 2 november 2011

Slasoep

Een heerlijke soep, ideaal als de krop sla te groot is om rauw op te eten

Benodigdheden:
-salade
-ui
-1/2 groentenbouillonblokje
-bloem
-boter

Was de sla goed uit, zeker als hij uit de groententuin komt is het noodzakelijk hem drie maal te spoelen.  Scheur de grootste bladeren in kleinere stukjes.
Pel de ui en snij deze in kleine stukjes en stoof deze kort. Voeg een beetje bloem toe (zoals bij het maken van een roe). voeg wat water toe de bloem is opgelost. Voeg vervolgens de sla toe, een half bouillonblokje  en voldoende water. Eenmaal de soep kookt kan het geheel gemixt worden.  Laat de soep nog eens goed doorkoken en voeg peper en zout toe naargelang eigen smaak.
Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten