![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh120BYDR840FsiZP9Ps4aDjFHxsqVBuKkAyirMSjjTsyW0jz-YWkOw8r5RrkoJLO0DG0VV0kLwVIdQoQqgjGkrxvE4926URSIAYC4kzc1eceolMI0BK1iHPyj5ygzRATh_m7rzQoBVY7c/s200/IMG_2384.jpg)
- 4 stronken witlof
- half blokje kippenbouillon
- 1l water
- 2,5 dl melk
- nootmuskaat
- peper en zout
- staafmixer of blender
- gemalen kaas
Snij de ui en het witlof in grove stukken en stoof ze in de soeppan. Let op, laat het witlof vooral niet aanbranden want dan krijgt de soep een bittere smaak. Voeg een liter water toe en laat een kwartier zachtjes koken. Mix de soep. Voeg het bouillonblokje toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de melk toe, laat nog even doorkoken en proef of de soep voldoende gekruid is.
Serveer met gemalen kaas.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten