- 100 - 150g tofu
- Chinese noedels
- 1/3 prei
- 1 wortel
- 1/4 stukje stemgember op siroop (optioneel)
- sojasaus
- honing
- 1 teentje knoflook
- gemberpoeder
- citroengras (gedroogd of poeder)
- korianderpoeder
- peper en zout
- olie voor de wok
- sesamolie
Snij de tofu in plakjes en neem een schaaltje waarin de tofuplakjes naast elkaar kunnen liggen. Maak nu in dat schaaltje de marinade. Plet de knoflookteen en meng met sojasaus, honing en de kruiden. Leg de tofuplakes naast elkaar in het schaaltje en zorg dat ze bedekt zijn met de marinade. Laat min. 3u en het best een nachtje marineren.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking als ze gaar zijn spoel je de noedels onder koud water. Snij de prei in kleine ringen en de wortel in staafjes. Verhit de wok en doe een beetje sesamolie en arachideolie in de wok. Wok de groenten samen met het stukje gember op een heet vuur. Voeg de tofu toe en na een paar minuten de noedels. Als de noedels gebakken zijn, voeg je de marinade toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten