Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

zondag 29 januari 2012

Sergio's fantastische pizza met broccoli, champignons en Italiaanse worst

Niets is leuker dan zelf pizza's maken! Een ideaal idee om te maken met vrienden...Je kan het deeg voorbereiden en de gasten zelf laten kiezen wat ze op hun pizza willen!
Dit is het recept voor pizza met broccoli en Italiaanse worst:




















Voor het deeg:
180 ml water
1 eetlepels olijfolie
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
280g bloem
1 theelepel gedroogde gist

voor het beleg:
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels ricottakaas
Een handvol gekookte broccoli
Een handvol champignons
1 italiaanse worst
200g gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat


Doe de bloem, suiker en zout in een kom. Los de gist op in een halve kop lauw water en giet over de bloem. Voeg de rest van het water en de olie langzaam toe onder voortdurend kneden tot je een vaste deegbal hebt. Kneed nog 5 a 10 minuten. Laat een halfuurtje reizen tot het deeg een bijna dubbel volume heeft Kneed opnieuw. Laat nog een kwartiertje rijzen. Rol uit in een cirkel of een vierkant op een bakblik met aluminium-folie.

Borstel de olijfolie op het deeg. Vervolgens kun je de ricotta op het deeg spreiden met de achterzijde van een lepel. Sprenkel stukjes broccoli over de pizza met ricotta. Vervolgens snij je de worst in dunne plakje en leg ze op de pizza. Goed kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Vervolgens kan je de gemalen kaas over de pizza strooien.

Bak de pizza ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 218°C.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten