In Shanghai is er brood, veel brood maar toch vind ik er niet helemaal wat ik zoek. Sandwiches en andere zachte broodsoorten in overvloed maar bruin brood of een krokant stokbrood, dat heb ik nog niet gevonden. In afwachting van een eigen broodmachine, die ik bij nader inzien in Belgie zal aanschaffen omdat van de modellen die ik hier zag de handleidingen allemaal in het Chinees waren, zonder vertaling is het dus een beetje behelpen met toastbrood. Dat komt goed uit want de oven hier is eigenlijk meer een toaster dan een echte oven en dus... croque monsieur en madame uit de oven.
- 2 sneden toastbrood (of ander brood) per croque
- schijfjes tomaat of ananas (respectievelijk voor madame of monsieur)
- sneden ham en kaas (zoveel als je croques wil maken, ongeveer even groot als je boterhammen)
- paprikapoeder, peper&zout
- ketchup
Oven aan zetten, boterham nemen schijfje ham, schijfje ananas of tomaat, schijfje kaas, kruiden (naar smaak) en andere boterham er bovenop. Ca. 5 minuten in de oven, boven en ondergrill aanzetten electrische stand 6.
Serveer met een beethe ketchup en smakelijk!
ps feestje? snij de croques in 4 en dien op met een prikkertje
poging nr 100...
BeantwoordenVerwijderenHet is daar duidelijk haut cuisine in shanghai! Maar croques zijn nog beter als je er 2 schelletjes kaas tussen doet!
J
PS de pull is klaar, past perfect en is suuuperzacht! ik durf hem bijna niet aan doen... mama gaat wantjes maken van de rest van de stof.