- 1/2 kleine pompoen
- 2 uien
- kippenbouillonblokje
- komijn
- korianderpoeder en verse koriander
- nootmuskaat
- teentje knoflook
- boter
- room
Snij de uien + knoflook in stukjes en laat ze stoven in een grote soeppan. Verwijder de schil van de pompoen en snij deze in stukken. (hoe kleiner de stukken, hoe sneller alles klaar zal zijn). Voeg deze bij de uien en laat deze eventjes meestoven. Water toevoegen tot alle stukken pompoen onder water zijn. Laat deze koken terwijl we een kippenbouillonblokje toevoegen + de kruiden. Als de pompoenstukken zacht zijn (goed doorprikbaar met een vork) mixen we alles.
Na het mixen, aanlengen met water tot gewenste dikte, afproeven en indien nodig nog bijkruiden .
Voor het opdienen een scheutje room toevoegen en verse koriander.
Genieten met volle teugen tijdens de koude herfst-en winterdagen
tip: je kan de room vervangen door een scheutje kokosmelk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten