Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).

Pagina's

zondag 5 december 2010

Pompoensoep













- 1/2 kleine pompoen
- 2 uien
- kippenbouillonblokje
- komijn
- korianderpoeder en verse koriander
- nootmuskaat
- teentje knoflook
- boter
- room

Snij de uien + knoflook in stukjes en laat ze stoven in een grote soeppan. Verwijder de schil van de pompoen en snij deze in stukken. (hoe kleiner de stukken, hoe sneller alles klaar zal zijn). Voeg deze bij de uien en laat deze eventjes meestoven. Water toevoegen tot alle stukken pompoen onder water zijn. Laat deze koken terwijl we een kippenbouillonblokje toevoegen + de kruiden. Als de pompoenstukken zacht zijn (goed doorprikbaar met een vork) mixen we alles.
Na het mixen, aanlengen met water tot gewenste dikte, afproeven  en indien nodig nog bijkruiden .
Voor het opdienen een scheutje room toevoegen en verse koriander.

Genieten met volle teugen tijdens de koude herfst-en winterdagen

tip: je kan de room vervangen door een scheutje kokosmelk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten