Welkom op de blog van Les Quatre Filles! Op deze blog delen we onze recepten. Geen haute cuisine maar de dagelijkse keuken (en soms de zondagse).
Pagina's
maandag 20 december 2010
Verloren brood
De markt ontdekt en goed gekeurd maar het brood blijft een probleem. Misschien komt daarin verandering nu ik een broodbon heb gekregen van de huisbaas... Maar dus nog eens verloren brood gemaakt. Het gerucht doet hier de ronde dat Chinezen alles namaken, zelfs de eieren, gewoon voor de lol van het namaken want het is wellicht duurder om een ei te maken dan dat door een kip te laten doen...
Er zijn een aantal gewone dingen die ik hier niet in de standaard supermarkt vind, ze zijn er wel maar zijn belachelijk duur en enkel in de hele grote supermarkten of expat winkels te krijgen. Ik heb het over halfvolle melk, spuitwater etc En ook boter, bijna niet te krijgen tenzij in van die eenpersoonspotjes.
- oud brood, kan gewoon brood zijn maar ook stokbrood, ciabatta etc
- melk
- eieren
- voor de liefhebbers: snuifje kaneel
- boter of margarine om te bakken
- anti-kleefpan
Zet alles klaar voor je begint, dat is een bord met melk, daarnaast een bord met losgeklopt ei en een leeg bord. Haal het brood vervolgens door de melk, het ei en leg op het lege bord.
Verwarm de pan en smelt een beetje boter in de pan. Bak het brood in de pan en bestrooi met een beetje kaneel. Opdienen met suiker, confituur, siroop of honing.
Smakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten